Elcyklist logotyp
Bästa Elcykel

Momas Ultimate 2023 Recension:
El-mountainbiken för den prismedvetne entusiasten

Senast uppdaterad:
2023-06-14

Av:
Christoffer Karlsson

Kommentarer:
Inga kommentarer

Momas Ultimate lutad mot ett vägräcke en solig vårdag
Bästa Köp-badge Mountainbike

Momas Ultimate 2023 Recension: Översikt

Elektriska mountainbikes har inte gjort sig kända för att vara direkt billiga, det finns givetvis bra anledningar till att det ligger till på detta vis. Det är svårt att konstruera en el-mountainbike som inte bara är rolig att köra på stigar och ute i terräng, utan som även är tillräckligt hållbar och robust för att klara alla de upprepade stötar och påfrestningar som terrängkörning innebär. En sådan elcykel kräver lång och krävande ingenjörsutveckling och noggrant utvalda komponenter, detta kräver stora initiala investeringar från tillverkaren, vilket i sin tur innebär att konsumenterna får betala ett högre pris för slutprodukten. Men i takt med att utvecklingen gått framåt och el-mountainbikes fått sin standard har priserna sakta men stadigt sjunkit, tillverkarna har blivit mer innovativa och kostnadseffektiva i hur de designar sina el-mountainbikes, något som är bra för de konsumenter som inte är beredda att lägga 40 000 kronor eller mer för att komma ut i spåren på en el-mountainbike.

I denna recension av Momas Ultimate gör vi en djupdykning i just en sådan el-mountainbike, som klarar av att pressa priset men samtidigt behålla en kvalitetskänsla och prestanda som betydligt dyrare elcyklar vanligtvis har. Detta argument och många fler har gjort att vi valt att kalla Momas Ultimate för “Bästa Köp” inom mountainbike-segmentet.

Med ett rekommenderat utpris på flera tusenlappar under 30 000 kronors-strecket är Momas Ultimate ett mycket prisvärt alternativ för den sparsamma mountainbikecyklisten som tar sin cykling på allvar. I den här recensionen går vi igenom cykelns specifikationer och analyserar hur Ultimate gjort en avvägning mellan pris och kvalitetskomponenter, vi kollar på val av elmotor samt hur väl den presterar i våra olika prestandatester.

Tekniska specifikationer

*Förarvikt 92kg, Temperatur: 19 grader, Vägförhållande: Stor variation mellan stig, skogsväg, landsväg och stadstrafik. Räckvidden varierar beroende på förarvikt, hastighet, temperatur och vägförhållanden.

Fördelar & Nackdelar

Elektriska specifikationer & Funktioner

Vikt & Dimensioner

Komponenter & Tillbehör

Momas Ultimate 2023 Sammanfattning

Momas Ultimate är lite unik i den prisvärda kategorin av el-mountainbikes, det är av ett par olika anledningar.

Den första anledningen är att den använder sig av Momas egenutvecklade, starka elmotor: Momas Ultra 80, en urstark 250 W centrerad vevmotor som är kapabel att ge vridmoment upp till 80 Nm.

Den andra anledningen är själva priset, det är inte ofta man ser en elcykel som marknadsförs som ren mountainbike så här billigt. Med ett riktpris på flera tusen under 30 000 kronor riktar sig Ultimate till den konventionella mountainbike-entusiasten som vill testa på livet som mountainbike-utövare med elassistans, utan att för den sakens skulle behöva hosta upp 40 000 kronor eller mer.

Medan många prisvärda elcyklar med mountainbike-utförande försöker sälja in en bild av en elcykel som klarar av all tuff terräng utan att klara av att backa upp det i verkligheten, kan Ultimate göra just det.

En recension är inte fullbordad utan lite rörliga bilder, gå in på vår YouTube-kanal för att se när vi utför en del av våra tester och när vi är ute och leker lite i gruset.

Momas Ultimate är en hardtail el-mountainbike med geometri, komponenter och cykelupplevelse som tillsammans gör den till en mångsidig elcykel som passar i princip var som helst där man kan tänkas vilja cykla med en sådan elcykel. Det är inte en helgjuten el-mountainbike i det avseendet att det skulle kännas helt fel att cykla på cykelbanor eller i stadsmiljö, men med det sagt gör sig Ultimate absolut bäst bland stigar, kvistar, stubbar och grenar.

Som vi tidigare nämnt känns motorn riktigt stark, inte bara på slät mark utan även i skogen är det lätt att få den hjälp man kan tänkas önska, främst i de lite tuffare uppförsbackarna. Mycket av detta beror på att den ungerska tillverkaren valt att använda en vridmomentsensor till fördel för en hastighetssensor, vilket ger motorns kraft en mycket mer formbar känsla.

När vi grottar ner oss bland cykelns komponenter blir det snabbt märkbart att den här cykeln är designad främst för att användas i terräng. Mycket av den här mountainbikens komponenter är i nivå med en el-mountainbike på ingångs- till mellannivå, men om du så önskar går det att få Ultimate levererad med en annan motor, Momas Turbo, vilket gör den ännu starkare och en ännu tydligare lysande stjärna i skogen. Modellen som vi på Elcyklist fick prova hade Momas Ultra-motorn, våra prestandatester, som du kan läsa mer om nedanför, utgår således från denna motor.

Hela drivlinan består av komponenter från Shimano, närmare bestämt komponenter ur Altus-serien med 8 växlar, dessa står i paritet med Alivio, Acera och andra drivlinor på ingångsnivå.

För att jämna ut vägbanan används en främre gaffel från Suntour, närmare bestämt Suntour XCT30 som har lockout på högersidan för att kunna göra upplevelsen på asfalt och jämnare grusväg mer angenäm.

Andra komponenter värda att nämna är de hydrauliska skivbromsarna från Shimano, rejäla och breda däck ur CST All Terrains-serien samt det stora batteriet på hela 720 Wh med en maximal räckvidd på 140 km.

Slutligen så ser Momas Ultimate verkligen ut som en rejäl mountainbike och upplevs verkligen så. Många el-mountainbikes i dag, framförallt i de lägre prisklasserna, inkluderas med flashiga stänkskärmar, udda utformningar av ramen och även stöd. Ultimate har inget av detta, precis i enighet med hur en mountainbike som är tänkt för träning och hårdkörning, ska vara. Men om du så skulle önska går det givetvis att montera på skärmar och även stöd.

Momas Ultimate lutandes på en bergvägg i solsken
Momas Ultimate tål tuff terräng, här har den varit ute bland sten och grus.
Momas Ultimates bakkrans med växelarm
Momas Ultimate levereras med 8 växlar ur Shimano Altus-serien.
Närbild på XCT30-framgaffeln på Momas Ultimate
Suntour XCT30 framgaffel med blått lockout-reglage ovanpå.

Momas Ultimate Recension

Prestandatest

Nedanstående resultat är baserade på våra oberoende tester och inte del av den information som tillverkaren erbjuder.

Acceleration (0-25 km/h) 7,72 sekunder
Rekordtid testbana 3 min 4 sek
Bromssträcka 3,98 meter
Räckvidd 136 km* (effektnivå 1 av 5)
Uppför testbacke 51,87 sekunder
*Förarvikt 92kg, Temperatur: 19 grader, Vägförhållande: Stor variation mellan stig, skogsväg, landsväg och stadstrafik. Räckvidden varierar beroende på förarvikt, hastighet, temperatur och vägförhållanden.

Acceleration

Alla test som rör motorn på Ultimate är en angenäm upplevelse, så även accelerationstestet. Här testar vi hur snabbt Ultimate kan gå från 0-25 km/h på maximal assistansnivå utan att tillföra egen muskelkraft, detta i en knapp uppförslutning för att inte få någon hjälp av nedförslut.

I vårt test tog det 7,72 sekunder att gå från 0 till 25 km/h, detta är ca. 1 sekund snabbare än andra elcyklar vi har testat som har 60 Nm motor, Ultimate har 80 Nm vridmoment.

Närbild på smutsig Momas Ultra-elmotor
Motorn på Momas Ultimate (Momas Ultra) har verkligen fått bekänna färg i alla våra tuffa tester.

Motorprestanda och hastighet

Illustration av Elcyklist.coms testbana
Karta över testbanan

Elcyklists testbana består av en 1,4 km lång slinga med en uppförsbacke, sju 90 graders svängar och inget stopp på vägen. För varje elcykel vi testar kör vi ett varv vardera på varje assistansnivå. Detta resulterar inte enbart i en uppfattning om vilken medelhastighet föraren kan förvänta sig på varje assistansnivå utan ger även en bild av skillnaden föraren kan förvänta sig på varje nivå.

Motorn på Ultimate är snäppet vassare än andra elcyklar vi testat från Momas, vi förväntade oss därför ett testresultat på testbanan som låg något bättre än övriga elcyklar ur testsortimentet, och som det levererade. På lägsta assistansnivån fick vi en tid som låg 10-20 sekunder bättre än övriga testcyklar, på den högsta assistansnivån (5) var tiden 10-15 sekunder bättre, resultatskillnaden beror med största sannolikhet på den bättre accelerationen hos Ultimate.

Momas Ultra-motorn erbjuder assistans på 5 olika effektnivåer, som vi tidigare nämnt testade vi Ultimate på alla assistansnivåer och kom då fram till att assistansnivåerna är väldigt högt och jämnt fördelade, där enbart assistansnivå 1 ligger ett snäpp nedanför resterande nivåer, även om den första assistansnivån erbjöd en hög medelhastighet om 22,2 km/h på testbanan.

På assistansnivå 2-5 hade vi medelhastigheter på från 25,2 till 27,4 km/h vilket är ett oerhört bra resultat sett till att banan innehåller flertalet skarpa kurvor, ett par av dem över 90 grader.

I YouTube-filmen nedan utför vi en av våra tester på testbanan, på assistansnivå 5.

Räckviddstest och batteriprestanda

Modellen av Momas Ultimate som vi fick testa var av standardutförande utan motoroptimering, motoroptimering finns som extra tillägg, i skrivande stund kostar det 1 592 kr, elcykeln kan då ge assistans i upp till 40 km/h och ge ökad effekt, det är dock viktigt att notera att en motoroptimering gör cykeln olaglig.

På grund av testets tidskrävande natur väljer vi alltid att använda den assistansnivå som vi tror de flesta cyklisterna som köper modellen kommer att använda till vardags, eftersom att alla assistansnivåer på Momas Ultimate ger en så pass bra assistant valde vi i just detta fallet den lägsta av de fem assistansnivåerna, assistansnivå 1.

I vårt räckviddstest uppnådde vi en sträcka på hela 136 kilometer innan batteriet var helt slut. Detta är till och med en hel del över av vad tillverkaren anger som förväntad räckvidd vid blandad körning, de anger 95 kilometer som förväntad räckvidd. Då vi utförde vårt räckviddstest på väldigt blandat underlag, främst bestående av asfalterad väg men även på stigar och grusväg, så måste detta resultat ses som väldigt bra.

För att komma upp i optimal räckvidd, 140 kilometer och även en bit över är det inte mycket som krävs, med en något lättare förare och ett slätare underlag kan man med största sannolikhet få ur minst 150 kilometer.

Det ska dock sägas att det är en ren fröjd att cykla på Momas Ultimate under längre sträckor, elcykeln känns verkligen som en gedigen mountainbike där den enda skillnaden mot en traditionell mountainbike är att man får den där extra pushen när man så önskar.

Bild på batteriet som är halvvägs ute ur ramen på Momas Ultimate
Batteriet i Momas Ultimate skjuts in i undersidan av ramen och "ploppar" enkelt ur genom att vrida på nyckeln.
Framdäcket på Momas Ultimate
Texturen på CST-däcken går i klassisk MTB-stil.

Test i backe

Vi på Elcyklist utför våra tester i backe på alla assistansnivåer i en brant backe som är 400 meter lång med lutningar på över 5 grader och en höjdskillnad på 12 meter. Om elcykeln även har “gasreglage” testar vi även det läget.

I likhet med vårt test på vår testbanan ligger assistansnivå 1 något under de andra assistansnivåerna. När man får reda på att resultatet ändå ligger på en medelhastighet på 19,4 km/h i en brant, 400 meter lång backe förstår man att Ultimate presterar väldigt bra även på lägsta assistansnivån.

På nästa assistansnivå, assistansnivå 2, fick vi en medelhastighet på 23,4 km/h.

Assistansnivå 3 gav en medelhastighet på 24 km/h, blankt.

Assistansnivå 4, 26,1 km/h och assistansnivå 5 hela 27,7 km/h.

På assistansnivåerna 4 och 5 upplevs det som att Ultimate i princip inte har något som helst motstånd, den branta backen till trots, detta är väldigt imponerande och gör det klart för oss att Ultimate med all säkerhet är väldigt kraftfull med motoroptimeringen som går att beställa som ett tillägg.

För att summera vår upplevelse på Momas Ultimate i testbacken är att den imponerar på oss på alla assistansnivåer, det märks verkligen att motorn är råstark och den tar oss uppför backen utan minsta tillstymmelse av att ge vika i hastighet på de två högsta assistansnivåerna. Du som köper Momas Ultimate för att få en roligare upplevelse ute i terrängen kommer med största sannolikhet inte bli besviken och troligtvis ha ett fånigt leende när du susar runt i skogen, precis som vi haft.

Momas Ultimate parkerad nedanför testbacken

Om du vill se när Momas Ultimate flyger uppför vår testbacke kan du kolla på YouTube-videon nedan.

Bromstest

Även i bromstestet kan vi fortsätta på temat att “Ultimate är en högpresterande elcykel”, den gjorde även bra ifrån sig i vårt bromstest.

Momas Ultimate levereras med hydrauliska skivbromsar från Shimano med 180 mm bromsskivor både fram och bak, en bromsuppsättning som normalt presterar väldigt bra då Shimano är en tillverkare med gott renomé, inte bara inom växlar, utan även när det gäller bromsar. Men eftersom en god inbromsning inte enbart handlar om bra bromsar, utan är en sammanslagning av olika komponenter som samarbetar, såsom bromsarna, däcken, cykelns geometri med mera, lät vi elcykeln genomgå fem stopp med full kraft från 25 km/h för att få en genomsnittlig bromssträcka.

I genomsnitt stannade Ultimate på 3 meter och 98 centimeter, vilket är det bästa resultatet vi har fått hittills med någon elcykel.

Bromsarna från Shimano bromsar inte bara bra, de har även den fördelen att de kommer från en stor tillverkare vilket de flesta lokala cykelhandlare inte kommer ha några problem med att erbjuda service till, vilket alltid är ett plus då bromsarna normalt behöver service med jämna mellanrum.

Bakdäcket på Momas Ultimate med bromsspår på asfalt efter
Det blir inga långa bromsspår efter Momas Ultimate.
Främre skivbroms på Momas Ultimate
180 mm främre bromsskiva med tillhörande Shimano-broms.
Bakre skivbroms på Momas Ultimate
Bromskivan bak är också 180 mm och bromsen från Shimano.

Körkomfort, väghållning och styret

Hanteringsmässigt är Momas Ultimate tillräckligt smidig för att hantera snäva stigar samtidigt som den är stabil och lättmanövrerad i hög hastighet, i tuff terräng.

I likhet med mycket annat på elcykeln märks det att mycket tanke ha lagts ner på Ultimates geometri. Till skillnad från andra tillverkare av, i synnerhet prisvärda elcyklar, har Ultimates ram konstruerats för att prestera i skogen som en gedigen mountainbike ska göra, den är välbyggd, rigid och känns sömlös när den susar genom skogen. Givet att det är en hardtail cykel går det givetvis inte att ta sig fram i all terräng som en dyrare, fulldämpade cyklar gör.

En annan detalj som gör att Ultimate känns extra bra och mer som en konventionell mountainbike ute i spåret är valet av en mittcentrerad motor, att motorn är centrerad gör att den extra vikten som motorn tillför inte känns märkbar när man är mitt uppe i sin körning. Detta jämfört med en navmotor som placeras bak på cykeln vilket lätt gör att den snedfördelade vikten känns extra mycket i kuperad terräng där balansen är ack så viktig, då du vill kunna lyfta bakhjulet upp och ner över hinder utan att den extra vikten gör sig påmind. Detta är alltså inget problem med Momas Ultimate.

På det breda styret från Neco hittar man på vänstersidan displayen där man bland annat kan avläsa nuvarande hastighet, trippmätare, total distans, batterinivå, assistansnivå och displayljus av/på, på vänstersidan av styret monteras förslagsvis även medföljande ringklocka. På högersidan av styret finns växelreglaget som går upp till 8 växlar, här monterar man förslagsvis även medföljande reflex.

För stötdämpningen står Suntour XCT30 framgaffel som gjorde ett bra jobb i alla de tester vi utsatte den för, lockouten gör det möjligt att låsa gaffeln i upprätt position för att ge en bekvämare körupplevelse på jämnare underlag såsom asfalt och grusväg.

All Terrains-däcken från CST har rätt storlek (29 x 2.10) och rätt textur för att göra ett bra jobb i skogen på tuffare underlag, de är standarddäck som man kan förvänta sig på bättre mountainbikes på ingångsnivå.

Momas Ultimate: Slutsatser

Momas Ultimate lutandes mot ett träd på öppet fält

Av alla typer av elcyklar som tillverkas och säljs i dag skulle jag tro att den som är svårast att ta fram och designa är den prisvärda elcykeln i mountainbike-utförande. Jag pratar inte om en riktigt billig elcykel som säljs som en med mountainbikens kapacitet, jag menar en el-mountainbike i ordet sanna bemärkelse; något som kan hantera slitaget och det hårda underlaget som vardaglig skogscykling innebär, och som även gör det bra.

Jag tror att Momas Ultimate är en elcykel som klarar av det.

För en elcykel som kostar mindre än 30 000 kronor från en tillverkare som är tämligen ny på marknaden kan Ultimate verkligen ta sig fram i skogen. Jag är säker på att det finns andra elcyklar där ute som kan konkurrera med Ultimates fina balans mellan prisvärdhet och prestanda i terräng, men jag kan inte komma på någon på rak arm.

Cykelns väghållning är anmärkningsvärt balanserad, dess kraftöverföring känns användbar där den är tilltänkt, i skogen, och dess val av komponenter är smart utvalda för att hamna i en priskategori som är attraktiv för många potentiella köpare. Det bästa med den här elcykeln är framförallt priset som jag tror kommer passa budgetarna för nybörjare inom elcykling som vill testa på hur en el-mountainbike känns och presterar, men som kanske inte är redo att satsa på prislappar på över 40 000 kronor för en el-mountainbike från en större tillverkare.

Vi på Elcyklist har haft väldigt roligt med den här elcykeln och har cyklat över 30 mil på den, det gör man inte med en elcykel som inte är rolig att köra på. Vi kan därför ge Momas Ultimate våra varmaste rekommendationer för den som tar sitt mountainbike-utövande på allvar och som letar efter sin första elcykel i mountainbike-utförande.

Cykla snabbt men säkert, se till att meddela oss om du har några frågor nere i vår kommentar-sektion eller om du anser att vi utelämnade något i den här recensionen av Momas Ultimate.

Lämna en kommentar