Elcyklist logotyp
Bästa Elcykel

Momas Jason+ Recension:
Bästa el-mountainbiken på instegsnivå

Senast uppdaterad:
2024-03-19

Av:
Christoffer Karlsson

Kommentarer:
Inga kommentarer

Momas Jason+ ståendes på sidan ner till sädesfält
Bästa köp-badge Unisex

Momas Jason+ Recension: Översikt

Sedan E-Wheels introducerade Momas i slutet av 2010-talet har deras elcyklar tagit Skandinavien med storm, med god kvalité till ett överkomligt pris var det först norrmännen som fick chansen att köpa denna gedigna produktlinje från den ungerska tillverkaren, för att i början av 2020-talet introduceras i Sverige och numera även Danmark, Finland och Frankrike.

Försäljningsmässigt är det Momas modell Jason som leder försäljningsframgången. Inför år 2023 introducerades en ny modell vid namn Jason+, det är just denna modell som vi i denna recension tar oss en djupdykning i, vi analyserar vad som skiljer denna modell från konkurrenterna. Vi har genomfört en uppsjö av tester där elcykelns klättringsförmåga och räckviddstestet är några av de viktigaste, vi har gjort vårt bästa för att se om en el-mountainbike till ett så här pass överkomligt pris levererar lika bra eller till och med bättre än dyrare alternativ från konkurrerande elcykeltillverkare.

Jason+ drivs av en 250W mittplacerad motor och ett 540 Wh 36V batteri som är finurligt integrerat i ramen, det tas enkelt bort genom att öppna en låsförsedd lucka. Det som främst skiljer Jason+ från föregående Jason-modell är just det yttre, där batteriet integrerats i ramen, vilket ger ett utseende som är minst sagt iögonfallande, modellen har samtidigt fått ett större batteri vilket innebär en längre räckvidd. Jason+ är verkligen ett bra alternativ för dig som letar efter din första elcykel i mountainbike-utförande.

Det är en elcykel som vi har velat testa sedan ryckte gjorde gällande att den skulle släppas. Föregångarna har utsetts till bästa elcykel av flertalet tidningar i Norge, vilket gjort att vi sett fram emot detta test ännu mer, lever den upp till all hajp? Låt oss se hur den presterat i våra rigorösa tester nedan.

Tekniska specifikationer

*Förarvikt 92kg, Temperatur: 21 grader, Vägförhållande: Stor variation mellan stigar, skogsväg, landsväg och stadstrafik. Räckvidden varierar beroende på förarvikt, hastighet, temperatur och vägförhållanden.

Fördelar & Nackdelar

Elektriska specifikationer & Funktioner

Vikt & Dimensioner

Komponenter & Tillbehör

Momas Jason+ Sammanfattning

E-Wheels har gjort sig ett stort namn på elsparkcykelmarknaden under senare år och har sedan flera år tillbaka även tagit över elcykelmarknaden i Norge. Med ett så pass gott mottagande i vårt grannland finns det självklart ingen anledning för E-Wheels att inte börja sälja Momas elcyklar även i Sverige, Momas är den ungerska elcykeltillverkaren som erbjuder billiga elcyklar med kvalitetskomponenter där pris och kvalitet, enligt ryktet, går hand i hand, vi testar just detta och mycket mer på Jason+-modellen.

Jason+ är den första modellen från Momas som vi på Elcyklist.com testat och tillbringat avsevärd tid och miltal på. Det är lätt att förstå varför norrmännen har blivit så förtjusta i dem. Redan innan vi grottar ner oss i detaljer och utvärderar våra tester vill vi få en sak sagd, nämligen konstatera att detta är den bästa el-mountainbiken du kan köpa för pengarna. Det är en riktigt gedigen prisvärd elcykel.

Om du vill grotta ner dig i hur vi upplevt och testat elcykeln inför denna recensionen kan du alltid gå in på vår YouTube-kanal för att se när vi utförde några av våra tester, men även lekte med den på stigar och skogsväg.

Den senaste generationens Jason-modell lanserades i början av 2021 och har sedan dess sålts i över 20 000 exemplar och är Norges mest sålda elcykel någonsin. Med allt detta i åtanke har intresset för att testa och recensera den, eller nu dess efterföljare, varit stort.

Förutom den omdesignade aluminiumramen, som ger ett utseende som mer påminner om en traditionell cykel, där batteriet göms inuti, vilket skiljer sig från föregående modell där batteriet var monterat ovanpå och då ingav ett mer elcykel-utseende, har även Jason+ fått ett större batteri om 15Ah (540Wh) som går att ta ut både vid laddning av batteriet (om man så önskar) eller om man önskar använda den som en mer traditionell cykel, då en markant del av vikten försvinner med borttaget batteri.

Elcykeln möter de krav som Transportstyrelsen sätter på en cykel med elassistans, vilket innebär att motorn enbart hjälper till när tramporna är aktiverade, inte ger elassistans i högre hastighet än 25 km/h samt att motorns kontinuerliga märkeffekt får vara max 250W. Något som Momas Jason+ gör väldigt bra är att utnyttja denna effekt till max om man som förare så önskar, på högsta effekt (effektläge 5) bjuder Jason+ på en rivstart som snabbt går upp i 25 km/h. Ett tacksamt inslag som gör vardagen enklare för dig som vill ha en komfortablare upplevelse när du framförallt tar dig uppför backar eller försöker hålla en jämn takt med stadstrafiken.

Motorn som är mittcentrerad i ramen är från Bewo och levererar en effekt om 250W med ett vridmoment om 60Nm, elcykeln går även att få levererad med motoroptimering vilket innebär att du enligt E-Wheels kan få 10% extra hastighet och samtidigt lägre energiförbrukning utan att göra elcykeln olaglig, den går även att få med en topphastighet om 40 km/h med ökad effekt, elcykeln blir då olaglig. Jason+-modellen som vi testat och recenserar i denna artikel är i standardutförande.

Drivlinan på Jason+ består av kvalitetskomponenter från Shimano där avvägande mellan kvalitet och pris till synes varit avgörande. Som instegsmodeller gör både Altus-växeln och CS-HG200-kassetten ett fullgott jobb för att växlingen ska ske smidigt utan hack och avhoppad kedja.

Inbromsning sker med hydrauliska skivbromsar från Logan vilket gör ett utmärkt jobb som även kan ses nedanför i våra mer ingående tester, vi upplevde inga som helst problem med bromsverkan under vår cirka månadslånga testperiod.

På vänstersidan av styret sitter displayen från King-Meter som ger all den information som du kan tänkas behöva innan, efter och under dina cykelturer, med alltifrån nuvarande hastighet och batterinivå till maxhastighet och allt däremellan. Den är lätt att läsa av i alla väderförhållanden och är en lättanvänd display.

Monterat fram sitter gaffeln från SR Suntour, en av de största tillverkarna på marknaden, med 80 mm slaglängd. Något som saknas som man hittar på ännu dyrare MTB-elcyklar är lock-out, vilket gör det möjligt att låsa gaffeln i upprest läge för ännu komfortablare körning på jämnt underlag.

Det mattsvarta styret kommer från Zoom, är 700 mm brett och har en diameter på 31,8 mm.

Resterande delar av elcykeln värda att nämna är framlyse, regummerade knottriga handtag samt pedaler från okända tillverkare.

Som vi tidigare nämnt så ger Jason+ väldigt mycket el-mountainbike för pengarna.

Momas Jason+ ståendes på sidan i ett grustag
Med uppgraderat utseende och längre räckvidd har testvinnaren bilivit ännu bättre.
Momas Jason+ ram i närbild
Att Momas tagit bort det utanpåliggande batteriet har gjort så att elcykeln känns mindre "elcyklig".
Momas Jason+ växel och kassett i närbild
Med instegsmodellen Altus från välkända Shimano har man gjort en bra avvägning mellan kvalitet och pris.

Momas Jason+ Recension

Prestandatest

Nedanstående resultat är baserade på våra oberoende tester och inte del av den information som tillverkaren erbjuder.

Acceleration (0-25 km/h) 7,87 sekunder
Rekordtid testbana 3 min 17 sek
Bromssträcka 4,05 meter
Räckvidd 93 km* (effektnivå 4 av 5)
Uppför testbacke 56,78 sekunder

*Förarvikt 92kg, Temperatur: 21 grader, Vägförhållande: Stor variation mellan stigar, skogsväg, landsväg och stadstrafik. Räckvidden varierar beroende på förarvikt, hastighet, temperatur och vägförhållanden.

Acceleration

Ett av de enklare testen att utföra men ack så viktiga för användaren är accelerationstestet, hur snabbt går cykeln från 0 till 25 km/h? Vi utför våra tester på samma sträcka, i svagt uppförslut för att försäkra oss om att inte få hjälp av nedförslut.

I detta testet kom vi fram till ett resultat om 7,87 sekunder, ett mycket bra resultat från en motor som har ett vridmoment på 60 Nm.

Momas Jason+ motor i närbild

Motorprestanda och hastighet

Illustration av Elcyklist.coms testbana
Karta över testbanan

Elcyklists testbana består av en 1,4 km lång slinga med en uppförsbacke, sju 90 graders svängar och inget stopp på vägen. För varje elcykel vi testar kör vi ett varv vardera på varje assistansnivå. Detta resulterar inte enbart i en uppfattning om vilken medelhastighet föraren kan förvänta sig på varje assistansnivå utan ger även en bild av skillnaden föraren kan förvänta sig på varje nivå.

Vi har redan varit inne på vilken god acceleration utvecklarna på Momas lyckats få ut av Bewo-motorn, men låt oss repetera: Detta är en accelerationssnabb elcykel.

Självklart beror accelerationen på vilken assistansnivå du själv väljer i kombination med hur mycket egen muskelkraft du lägger till i accelerationen. Men om acceleration utan nämnvärd muskelansträngning är vad du är ute efter har Jason+ högsta assistansläge, nivå 5, det du söker.

Vi provade accelerationen och allmän prestanda på var och en av Momas Jason+ assistansnivåer, 1 till 5, och upptäckte då att det till synes finns två olika sorters assistanslägen. Assistansnivå 1-4 hjälper i upp till 25 km/h men kräver olika mycket muskelkraft av användaren i en nedåtgående kurva, där alltså assistansnivå 1 kräver mest muskelkraft från cyklisten och assistansnivå 4 minst. Assistansnivå 5 ger till synes full motorhjälp oavsett hur lite användaren hjälper till.

Nivå 1-2 gör att Jason+ känns mer som en traditionell mountainbike utan den tillagda vikten som främst motorn och batteriet innebär. På nivå 3 får man ännu lite mer hjälp, här känner man av att man har elassistans. På nivå 4 känns det som att man cyklar i en rejäl medvind medan nivå 5 känns som att man cyklar lika snabbt som vinden. Våra favoriter bland assistansnivåerna är utan tvekan 4 och 5.

Vi gillar hur Momas Jason+ assistansnivåer är fördelade, det märks att motorn är optimerad för att passa vardagscyklister som vill kunna ställa in sin assistansnivå efter dagsformen, du som känner för att “flyga fram” när du har bråttom till jobb eller skola kan göra det, samtidigt som man kan få den att kännas som en mer traditionell cykel där man även får lite motion om det är önskvärt, detta till skillnad från lite dyrare elcyklar som är inställda för mer fart och fläkt sett över hela assistansspektrumet.

För dig som vill se när vi utförde en av våra turer på testbanan med Jason+ kan spana in YouTube-videon nedan.

Räckviddstest och batteriprestanda

Momas Jason+ testresultat går i linje med vad tillverkaren själv uppger vara optimal räckvidd, då räckviddstesterna av sin natur är tidskrävande väljer vi att testa räckvidden på den nivå som vi tror kommer passa flest användare sett till assistansnivå kontra batterikonsumtion, i Jason+ fall innebär det att vi utförde vårt räckviddstest på assistansnivå 4.

På assistansnivå 4 fick vi ut en total räckvidd på 93 kilometer med en genomsnittlig hastighet om 20,51 km/h innan batteriet var helt slut.

Även om resultatet från vårt räckviddstest ligger under den optimala räckvidden på 110 km anser vi att 93 km på en assistansnivå där du behöver ge väldigt lite muskelansträngning är mer än godkänt, man bör även ta in i beräkningen cyklistens storlek och vikt, vägförhållanden samt dagstemperaturen. Testet utfördes på en blåsig dag där stora delar av sträckan var i motvind samt att uppskattningsvis 20% av testet utfördes på mindre skogsväg eller stigar.

Om man väljer att utföra samma räckviddstest på assistansnivå 1 är vi övertygade att det går att få ut minst 110 km.

Momas Jason+ batterilucka i närbild
På den uppdaterade versionen av Momas Jason är batteriet fiffigt gömt i ramen, under ett skyddslock.
Elcyklist testare håller Momas Jason+ batteri med cykeln i bakgrunden
Batteriet går att ladda både när det sitter på elcykeln och sepererat från densamma.

Test i backe

Vi på Elcyklist utför våra backtester på alla assistansnivåer i en brant backe som är 400 meter lång med lutningar på över 5 grader och en höjdskillnad på 12 meter. Om elcykeln även har “gasreglage” testar vi även det läget.

I vår testbacke blev resultatet från Momas Jason+ som vi trodde, utmärkta, framförallt på assistansnivå 4 och 5.

På den högsta assistansnivån (5) tog sig Jason+ uppför testbacken på 56,78 sekunder med en medelhastighet på 22,5 km/h. Accelerationen hos Jason+ är utmärkt och står sig väldigt väl i jämförelse med andra elcyklar i samma, och även högre prisklasser.

På assistansnivå 4 tog vi oss uppför backen på en tid om 1 minut och 12,32 sekunder, vilket ger en medelhastighet på 17,5 km/h, här kräver Jason+ väldigt lite muskelansträngning för att ge bra med elassistans.

På assistansnivå 3 blir det ett hopp ner på skalan då vi hamnar på en tid om 1 minut och 30,69 sekunder, vilket innebär en medelhastighet på 14 km/h, på denna nivå är det märkbart att elcykeln kräver mer av användaren än nivåerna över.

På assistansnivå 2 och 1 blir testresultaten 1 minut och 33,10 sekunder respektive 1 minut och 34,89 sekunder, med medelhastigheter på 13,5 km/h respektive 13,3 km/h.

På assistansnivå 2 och 1 blir testresultaten 1:33.10 respektive 1:34.89 med medelhastigheter på 13,5 km/h respektive 13,3 km/h.

Momas Jason+ parkerad nedanför testbacke

Momas Jason+ imponerar i testbacken och har inga som helst problem med att ta sig uppför backen även i de långa, branta partierna. På assistansnivå 5 tog Jason+ med lätthet och utan någon nämnvärd muskelansträngning oss uppför testbacken, som är noggrant utvald för att pressa våra testcyklar till max.

Något som man även bör ha i åtanke är att Jason+ har en mellanklassmotor med ett vridmoment på 60Nm, detta gör resultatet ännu mer imponerande då vi har sett elcyklar som har ett vridmoment på 80 Nm som enbart slipar testresultatet med knappt 5 sekunder.

Vill du se ett videoklipp från när vi genomförde en av våra backtester på assistansnivå 5 kan du spana in Youtube-klippet nedan.

Bromstest

Jason+ är utrustad med Logans hydrauliska skivbromsar med 160 mm bromsskivor fram och bak. Bromsprestandan är förvånansvärt bra, då bromsarna som sitter på Jason+ är på instegsnivå, men fortsätter ändå att imponera på oss.

I en serie av fem fulla inbromsningar från 25 km/h stannade Jason+ på en genomsnittlig bromssträcka om 4 meter och 5 centimeter, vilket är hela 32 centimeter kortare än den genomsnittliga bromssträckan på de elcyklar som vi hittills har testat. Detta sätter Jason+ på en andraplats över de elcyklar vi hittills testat.

Momas Jason+ i närbild med bromsspår efter lyckad inbromsning
Resultatet av våra bromstester är genomsnittet av fem inbromsningar med full kraft från 25 km/h.
Momas Jason+ bromsskiva fram
Den främre bromskivan gör ett bra jobb i samarbete med gaffeln från Suntour vid inbromsning.
Momas Jason+ bromsskiva bak
Den bakre bromsskivan på 160 mm drar det tyngsta lasset vid inbromsning.

Om vi lägger testresultatet åt sidan för ett ögonblick och enbart se på min erfarenhet som testare under våra bromstester så erbjöd Jason+ en väldigt kontrollerad inbromsning, även vid väldigt hård inbromsning. Den gav ingen tillstymmelse till att börja vandra i sidled som man ser hos många andra cyklar vid hård inbromsning, den höll en rak linje som gjorde att inbromsningen kändes kontrollerad från start till stopp.

Momas Jason+ - Design, körkomfort och hantering

När man först ser Jason+ för första gången tror man inte att det är en elcykel, dess slimmade design och batteriet som är gömt inne i ramen gör att det vid första ögonkastet ser ut som vilken annan mountainbike som helst, om än en riktigt snygg sådan. Detta innebär en iögonfallande design och är en av Jason+ absolut starkaste sidor, till skillnad från föregående års modell där batteriet var på utsidan av ramen där det med ens var uppenbart att man hade med en elcykel att göra.

Den är stabil att köra både på asfalt, skogsväg och tillika stigar. När vi provkört Jason+ på stigar har det inte varit några som helst problem att manövrera mellan stock och sten och har varit ett sant nöje att köra på högsta assistansnivån för att uppleva rejäl fart inne i skogen. Att ta kurvor har känts stabilt där gaffel från Suntour gör ett bra jobb i något skarpare kurvor, i lite högre hastigheter. En anmärkning som är värd att notera är dock att pedalerna har slagit i marken ett par gånger när vi har testat skarpare kurvor, detta undviker man självklart enklast genom att inte ha pedalen som är in i kurvan ända ner.

Displayen från King-Meter är densamma som återfinns på andra Momas elcyklar, en standard-display där man kan läsa av de mest basala mätvärdena såsom: nuvarande hastighet, total räckvidd, trippmätare, batterinivå, assistansnivå, topphastighet samt medelhastighet.

Inkluderat i kartongen från Momas finns även framlyse som drivs av eget batteri, när vi testade belysningen i mörker lyste den upp bra båda framför cykeln och även för att notifiera andra trafikanter om vår närvaro. För att Jason+ ska vara godkänd att köra i mörker behöver dock även ett baklyse monteras på.

Det medföljer även två stänkskärmar av klassiskt MTB-snitt som, för den som så önskar, är enkelt att montera med medföljande skruvar.

Momas Jason+: Slutsatser

Testare ståendes vid stup hållandes i Momas Jason+

Vi brukar vara kritiska till billigare elcyklar som försöker slå sig in på marknaden, men Jason+ ger väldigt mycket el-mountainbike för pengarna och passar alldeles utmärkt som en första elcykel till den som vill ha mountainbike-utförande. Som en el-mountainbike för under 20 000 kr finns det egentligen inga punkter värda att anmärka på, då cykeln känns väldigt gediget byggd av kvalitetskomponenter från välkända tillverkare.

Den tar sig fram riktigt bra i både skog och mark likväl som i stadstrafiken, vi har provkört den stenhårt och med över 17 mil i benen är det lätt att konstatera att den har bra köregenskaper, är riktigt snygg och slimmad och är utrustad med en Bewo-motor som har en rejäl acceleration om man så önskar, men som även går att köra lugnt och stilla på en lägre assistansnivå.

Om vi skulle nämna de främsta fördelarna med Jason+ skulle det vara accelerationen, utseendet och körkomforten till ett billigt pris, att den sedan har en räckvidd som väl mäter sig med dyrare elcyklar gör inte saken sämre.

Vi ger därför Momas Jason+ våra starkaste rekommendationer för de som är ute efter en prisvärd el-mountainbike som har byggkvalitet för att hålla länge.

Lämna en kommentar