Elcyklist logotyp
Bästa Elcykel

Momas Balance Recension:
Utmärkt city-/landsvägscykel under 20 000 kr

Senast uppdaterad:
2024-03-19

Av:
Christoffer Karlsson

Kommentarer:
Inga kommentarer

Momas Balance parkerad framför kontorskomplex
Bästa köp-badge inom kategorin damcykel

Momas Balance Recension: Översikt

Momas Balance äventyrliga elcykel bockar verkligen av många användares kravlista: en bekväm sittställning för stadscykling och äventyret, passar till cyklister av alla längder, har en kraftfull motor, bra räckvidd, kvalitetskomponenter och allt detta till ett lågt pris. När vi började testa Balance trodde vi att det skulle vara svårt att leverera på alla dessa punkter för en budgetmodell, men när man tittar på körupplevelsen, kvaliteten och priset blir det uppenbart att Momas har lyckats med just det. Oavsett om du är på jakt efter en elcykel som du kan använda i vardagen till och från jobbet eller skolan, ta en avkopplande tur in till, eller i stan, eller utforska närområdet på fritiden ute i naturen så har Momas Balance mycket gemensamt med sina dyrare motsvarigheter på elcykel-marknaden, utan den höga prislappen. Några exempel på saker som Balance gör bra är den kraftfulla motorn som hjälper till på skogsvägar i sämre terräng, eller uppför backen, som med en traditionell cykel kan vara kämpig att bestiga, inbromsning med hydrauliska skivbromsar, ett batteri som är optimerat för att räcka i upp till 100 km samt fjädrande framgaffel för en mjukare och jämnare körning.

Denna elcykel som ger assistans i upp till 25 km/h har utseendet och känslan av en stor elcykel med sina 28 tums däck med matchande ram av dam-modell.

Detaljerna och komponenterna som Momas valt imponerade på oss, samtidigt var vi lite skeptiska till om den här elcykeln verkligen kunde göra allt det som den utgav sig för att vara kapabel till. Om du letar efter en damcykel i vuxenmodell för att ta dig runt i stan eller även på landsväg och grus, och har en liknande budget som denna tillåter kan detta vara elcykeln för dig.

Vi har utsett Momas Balance till bästa köp inom kategorin damcyklar, fortsätt läsa för att ta reda på varför.

Tekniska specifikationer

*Förarvikt 92kg, Temperatur: 22 grader, Vägförhållande: Skogsväg, landsväg och stadstrafik. Räckvidden varierar beroende på förarvikt, hastighet, temperatur och vägförhållanden.

Fördelar & Nackdelar

Elektriska specifikationer & Funktioner

Vikt & Dimensioner

Komponenter & Tillbehör

Momas Balance Sammanfattning

Modellnamnet på en elcykel avslöjar ofta något om vilken inriktning tillverkaren har gått mot när de konstruerade elcykeln, med modellnamnet Balance vill Momas förmedla en känsla av en modell som går att köra lite varstans där elcykeln är balanserad för att passa de flesta cyklister. När man sätter sig på Momas Balance för första gången får man samma bekväma, upprätta körställning som en klassisk cykel brukar ge, samtidigt som gaffeln ger extra bekvämlighet på ojämnare underlag som grövre asfalt och grusväg innebär. Detta är pendlarcykeln som är lätt för medtrafikanter att se och som är lätt att ta sig runt i stan eller ute på landet med.

Om vi tittar på Balance olika komponenter kan man se exempel på hur detta verkar vara en elcykel, (för den som inte redan vet priset), som kostar över 20 000 kronor. Den har ett batteri på 14Ah som räcker i upp till 100 km, den kraftfulla mittcentrerade vevmotorn på 250W från Bewo är inget som du normalt hittar på en elcykel för under 18 000 kronor, motorn genererar 60 Nm vridmoment som visar sig vara mer än tillräckligt för att flyga uppför backar och för att ta sig förbi fotgängare och något långsammare cyklister.

Om du vill grotta ner dig i hur vi upplevt och testat elcykeln inför denna recensionen kan du alltid gå in på vår YouTube-kanal för att se när vi utförde några av våra tester, men även gled fram på stilla cykelväg i solnedgången.

Om Balance hade haft en styv gaffel och mekaniska bromsar skulle priset verka mer rimligt, men lägg till fjädrande gaffel med en slaglängd på 63 mm och hydrauliska skivbromsar från Tektro, med justerbart styre och bromsskivor på 160 mm kanske du tror att Momas har gjort något fel när de räknade ihop kostnaderna för produktionen av denna modell, det var inget fel.

Men detta är inte allt. Ramens design gör detta till en ergonomisk och bekväm elcykel som det går att cykla långa sträckor på. Styret har bromshandtag av aluminium, ergonomiskt handtag i gummi och en display från King-Meter som är lätt att läsa av och ändra inställningar på.

För vår recension skickade E-Wheels ut en Balance-modell utan motoroptimering, det innebär att allt vi skriver är baserat på upplevelsen vi haft med en ej motoroptimerad cykel, för dig som så önskar finns modellen även att tillgå med optimering som ger upp till 40 km/h i maxfart samt ökad effekt.
Under vår första åktur konstaterade vi att denna sportiga, eleganta elcykel är bekväm att cykla på, och du ser bra ut samtidigt som du gör det, oavsett om du cyklar till jobbet i kontorskläder eller är ute och cyklar för nöjes skull i jeans och t-shirt.

Med tanke på allt som Balance erbjuder, till en så pass liten summa, verkade den vara en vinnare på pappret. Så vi var redo att ge oss ut på ett antal olika prestandatester för att se hur bra Balance presterade även i verkligheten. Kunde den leva upp till att vara en allround-elcykel utan att ha det traditionella priset som hör till en allround-elcykel? Läs vidare för att ta reda på det.

Momas Balance ståendes i gräset bredvid en å där hjulens reflexremsor reflekteras av kamerablixten
De reflex-försedda däcken fungerar som substitut för konventionellt monterade reflexer på ekrarna.
Momas Balance batteri fäst i ramen
Batteriet "klickas" enkelt på plats i ramen, för att ta bort batteriet används medföljande nyckel.
Momas Balance framgaffel i närbild
Framgaffeln gör Balance bekväm att cykla på de allra flesta underlagen.

Momas Balance Recension

Prestandatest

Nedanstående resultat är baserade på våra oberoende tester och inte del av den information som tillverkaren erbjuder.

Acceleration (0-25 km/h) 8,72 sekunder
Rekordtid testbana 3 min 20 sek
Bromssträcka 4,19 meter
Räckvidd 84 km* (effektnivå 4 av 5)
Uppför testbacke 56,42 sekunder
*Förarvikt 92kg, Temperatur: 22 grader, Vägförhållande: Skogsväg, landsväg och stadstrafik. Räckvidden varierar beroende på förarvikt, hastighet, temperatur och vägförhållanden.

Acceleration

Ett test som är enkelt att genomföra men som har stor betydelse för användaren är accelerationstiden. Hur snabbt går cykeln från 0-25 km? När vi testar cyklarna gör vi det på samma sträcka med knappt uppförslut, utan att använda mer muskelkraft än nödvändigt för att låta cykeln göra jobbet.

I vårt test av Balance acceleration kom vi fram till en tid på 8,72 sekunder, ett imponerande resultat från en motor med 60 Nm vridmoment.

Momas Balance motor i närbild

Motorprestanda och hastighet

Illustration av Elcyklist.coms testbana
Karta över testbanan

Elcyklists testbana består av en 1,4 km lång slinga med en uppförsbacke, sju 90 graders svängar och inget stopp på vägen. För varje elcykel vi testar kör vi ett varv vardera på varje assistansnivå. Detta resulterar inte enbart i en uppfattning om vilken medelhastighet föraren kan förvänta sig på varje assistansnivå utan ger även en bild av skillnaden föraren kan förvänta sig på varje nivå.

Om du tittar på diagrammet ovan märker du att Momas Balance till synes är uppdelad i två segment där assistansnivå 1-2 är till för dig som vill ha motorassistans i betydligt lägre hastigheter, (olika gånghastigheter), medan nivå 3-5 ger motoreffekt i betydligt högre hastigheter än gånghastighet.

Vridmomentssensorer, som även sitter i Balance, är något som vi på Elcyklist föredrar vilket innebär att motorn erbjuder assistans upp i en viss hastighet beroende på hur mycket användaren själv erbjuder i form av muskelkraft.

Enligt våra tester är assistanshastigheterna ungefär upplagda så här:

Assistansnivå 1: Upp till 6 km/h
Assistansnivå 2: Upp till 9 km/h
Assistansnivå 3: Upp till 15 km/h
Assistansnivå 4: Upp till 25 km/h
Assistansnivå 5: Upp till 25 km/h

Asssistansnivå 1-4 kräver en del muskelkraft av cyklisten för att ge maximal motoreffekt medan assistansnivå 5 alltid ger max motoreffekt oavsett hur lite cyklisten trampar, cyklisten behöver dock trampa för att motorn ska leverera även på denna assistansnivå.

För vardagscykling inne i stan anser vi att assistansnivå 3 är en bra nivå då man upplever flera start och stopp och då inte har behov av maxhastigheten i lika stor utsträckning, detta är även ett klokt sätt att spara lite batteri på eftersom att varje assistansnivå nedåt innebär någon form av batteri-ekonomisk vinning.

När vi testade Bewo-motorn som sitter i Balance på vår testbana blev vi övertygade om att den kan leverera kraft på nivåer som sannolikt kommer tillfredsställa de flesta cyklister, oavsett om man är ute efter lugnare tempo som går ner till gångtempo eller vill ha mer fart och flärd.

Om du vill se när vi genomförde en av våra tester med Momas Balance på max assistansnivå kan du titta på YouTube-videon nedan.

Räckviddstest och batteriprestanda

När vi på Elcyklist utför våra räckviddstester väljer vi den assistansnivån som vi tror att flest användare kommer att cykla på, i Momas Balance fall är detta enligt oss assistansnivå 4. Vårt test pågår tills batteriet på elcykeln tar helt slut och följer en specifik rutt som vi använder för alla våra elcyklar som vi testar. Denna rutt består av diverse olika vägförhållanden där både asfalt, grövre landsväg, skogsväg och stigar ingår.

Det är viktigt att ha i åtanke att räckvidden beror på flera olika faktorer, så som förarens vikt, väderförhållande, egen muskelkraft som man tillför och underlaget som elcykeln körs på. Det är därför svårt att ta fram ett resultat som är sant för alla, vid alla tillfällen.

I vårt räckviddstest cyklade vår testförare 84 kilometer med en genomsnittlig hastighet på 20,2 km/h innan batteriet var helt tomt, detta får av oss med bravur godkänt då räckvidden som vi tidigare nämnt påverkas av en mängd olika faktorer, där i detta fallet assistansnivå borde vara den tyngsta. Om man väljer att utföra testet på assistansnivå 1 eller 2 är vi övertygade om att man kan få ut minst 100 km räckvidd.

Om man ser till att Balance har ett batteri på enbart 504Wh med en 250 watts motor är detta resultat riktigt bra i jämförelse med flera andra elcyklar vi har testat, en trolig anledning till detta är dess lätta aluminiumram och de smalare däcken än vad man hittar hos många andra mountainbike-inspirerade elcyklar.

Med CST ClassicZeppelin-däcken får man en elcykel som har ett mer klassiskt utseende men som samtidigt har något bredare däck än vad man normalt hittar på damcyklar, detta för att avväga räckvidden med komforten på grövre underlag såsom skogsväg och stigar.

Om vi bortser från dessa spekulationer har Balances fortfarande en bra räckvidd, vilket ökar dess värde som en prismedveten elcykel.

Momas Balance batteri urtaget från ramen
Då laddporten sitter på utsidan av batteriet går det bra att ladda det både när batteriet sitter på cykeln, eller separat från cykeln.
Bakdäcket på Momas Balance i närbild
De något bredare däcken ger bra grepp på de flesta underlag och även säker körning på vått och halt underlag.

Test i backe

Vi på Elcyklist utför våra backtester på alla assistansnivåer i en brant backe som är 400 meter lång med lutningar på över 5 grader och en höjdskillnad på 12 meter. Om elcykeln även har “gasreglage” testar vi även det läget.

Om vi börjar från högsta och går ner till den lägsta assistansnivån så klarade assistansnivå 5 av backen på 56,42 sekunder med en medelhastighet på 25,7 km/h. När vi utför våra tester i backen försöker vi alltid se till att vi inte lägger någon muskelkraft på pedalerna utan låter motorn göra så mycket av jobbet som möjligt.

Balance står i paritet med andra modeller som använder liknande, pigga motorer. För att vara en billig elcykel som kostar ett par tusen under 20 000 kronorsstrecket är detta ett riktigt bra resultat, Bewo har gjort sig kända i våra tester för att kunna klämma ut mycket energi från sina motorer, Balance är alltså inget undantag.

På assistansnivå 4 tog vi oss uppför backen på en minut blankt (och 44 hundradelar), detta gav en medelhastighet på 24 km/h. Känslan på assistansnivå 4 och 5 är snarlik, skillnaden är att assistansnivå 4 kräver någon muskelkraft för att ge maximal motoreffekt.

Assistansnivå 3 gav en tid på 1 minut och 25,04 sekunder vilket innebär en medelhastighet på 16,9 km/h.

De lägsta assistansnivåerna, nivå 1 och 2 gav följande tider: 1 minut och 34,57 sekunder respektive 1 minut och 31,81 sekunder, medelhastigheterna hamnade på 15,3 km/h respektive 15,8 km/h.

Momas Balance ståendes nedanför vår testbacke

Om du vill se när vi genomförde ett av våra tester på assistansnivå 5 i vår testbacke kan du titta på Youtube-klippet nedan.

Bromstest

En så pass lätt elcykel som Balance är brukar prestera bra i våra bromstester av den enkla anledningen att det är mindre massa och tyngd att få stopp på. De hydrauliska skivbromsarna från Tektro som lägger an mot dubbla 160 mm bromsskivor vid inbromsning gjorde ett bra jobb i alla våra tester. Den genomsnittliga bromssträckan som vi fick fram var 4 meter och 19 centimeter vilket ligger i linje med vad vi förväntar oss av en sådan elcykel. Samtidigt som en lättare elcykel bådar för en kortare bromssträcka gör de smalare däcken att elcykeln får mindre yta att greppa mot underlaget.

Momas Balance ståendes precis efter ett utfört bromstest, med bromsspår efter bakdäcket
En tvär inbromsning med Balance är stabil och viker inte av nämnvärt åt sidan.
Frambromsen på Momas Balance
Hydraulisk skivbroms från Tektro fram.
Bakbromsen på Momas Balance
Likväl som hydraulisk skivbroms bak.

Balance har hydrauliska bromsar till skillnad från mekaniska. Hydrauliska bromsar är säkrare då de inte har några kablar som kan gå sönder, sträckas eller fastna någonstans efter en tids användning. Med hydrauliska bromsar stannar elcykeln normalt snabbare jämfört med mekaniska.

Den här elcykeln är verkligen en allround-cykel som är utrustad att ta med både på utflykter på grusvägar i skogen men även för pendling i, till och från stan. Som en cykel på grusvägen presterar den riktigt bra när det kommer till inbromsningen, om man ser den som en pendlarcykel så är bromsförmågan genomsnittlig och klart godkänd. Vår övergripande syn på elcykelns säkerhet och bromsförmåga är att den är ett bra val för cyklister som vill ha en prisvärd elcykel som de kan köra många mil med.

Design, körkomfort med mera

Av alla som testat Balance har vi fått höra samma sak, det är en riktigt bekväm elcykel. Ramdesignen ger en bekväm upprätt sittställning som de flesta, som är ute efter en damcykel, troligtvis kommer att uppskatta. Utöver det är det även enkelt att ändra höjden på sadeln, styret och styrstammen så att cykeln kan passa både korta och lite längre cyklister. Styrets räckvidd ändrar man enkelt genom att lossa på insexskruven som gör det möjligt att ändra styrets position både horisontellt och vertikalt. Sadelns höjd ändrar man enkelt med snabblåset som man ser på de flesta moderna cyklarna.

Styrets design – Styret är med sin krökta design även det designat så att Balance ska kännas som en damcykel, här ryms King-Meter-displayen där man kan läsa av de flesta nödvändiga data så som hastighet, topphastighet, total räckvidd, nuvarande cykelturs räckvidd och batterinivån, utöver displayen finns på vänster sida av styret även främre handbroms. På högersidan finns växelreglaget som går upp till 8 växlar, det är enkelt att se vilken växel man ligger i och aldrig någon tvekan om vilken växel som är ens nuvarande, på högersidan finns även handbromsen för bakre skivbroms.

Gummihandtagen är ergonomiskt utformade för att göra det möjligt för cyklisten att vila handflatorna på handtagen utan att för den delen kännas obekväma när man kör i lite ojämnare terräng.
Däcken från CST har ett mått på 28” x 2.0” vilket är något bredare än de vanligaste däcken man ser på damcyklar, detta innebär en god inbromsningsförmåga samtidigt som det ger bättre komfort på underlag som är mindre förlåtande som grövre asfalt, grus- och skogsväg. Att hjulen skulle börja glida på halt underlag som vid regn eller is är mindre troligt med dessa däck, texturen och storleken på däcken gör det helt enkelt mindre troligt att detta skulle hända.

Medföljer med Balance gör även fram- och bakbelysning, belysningen fram gör ett fullgott jobb för att lysa upp vägen framför och samtidigt göra medtrafikanter medvetna om ens närvara. Baklyset sitter på en bra höjd och gör även det ett fullgott jobb för att varsla medtrafikanter.

Nu kommer vi dock fram till en av Balance få punkter som hamnar på “minuslistan”, sadeln är nämligen av MTB–typ, vilket innebär att den kan kännas lite malplacerad när resterande delar av cykeln främst känns väldigt city/landsväg. En MTB-sadel kan kännas obekväm efter ett tags cyklande, detta kan troligtvis kännas som mer av en besvikelse för en köpare som förväntar sig en klassisk damcykel än för den som köper en elcykel med mountainbike-utförande där man förväntar sig en sadel av detta slag. Vi tror att de flesta som köper denna cykel kommer vilja byta sadeln till en av mer klassiskt snitt, det positiva med detta är att en sadel inte är speciellt dyr och bör enbart göra köpet 100-200 kronor dyrare.

Momas Balance: Slutsatser

Momas Balance parkerad på en gammal järnvägsbro

Ända sedan E-Wheels började sälja Momas under slutet av 2010-talet har Momas lyckats etablera en identitet som en elcykel-tillverkare som fokuserar på att erbjuda prisvärda elcyklar som inte tummar på kvaliteten för cyklister som vill använda dem för pendling, stadscykling och terrängkörning. Med Balance breddar Momas sitt utbud ytterligare som en bekväm äventyrs-/citycykel utan att för den delen kosta mer än nödvändigt. Cykelns övergripande prestanda är mycket god, motorn tog oss uppför testbacken utan problem, räckvidden var över 8 mil på en laddning, vi har haft mycket goda körupplevelse både när vi har kört i stadstrafik likväl som när vi kört på skogsväg. Med ett pris på ca. 17 000 kronor har Balance ett urval av funktioner och komponenter som överträffar vad övriga marknaden erbjuder för de flesta andra elcyklar i den prisklassen.

Ha i åtanke att det inte är lätt att komponera en billig elcykel med en kraftfull 250 watts motor, batteri som ger en räckvidd på 84 km, som är bekväm att cykla på och som även är utformad för att cykla på både asfalt och skogsväg. Vi tvekar därför inte att kalla Momas Balance för “Bästa köp 2023” inom kategorin damcykel.

Ha det så trevligt ute på vägarna! Se till att meddela oss om du har några frågor nere i vår kommentar-sektion eller om du tycker att vi utelämnade något i den här recensionen av Momas Balance.

Lämna en kommentar